Avond Systemische opstellingen

Avond Systemische opstellingen

Familieopstellingen

Op (uitgesteld ivm corona maatregelen) organiseren Suzan van der Voort en Roos van der Voort een avond Systemische opstellingen. Tijdens deze avond begeleiden we een aantal familieopstellingen. Heb je een vraag die je wilt onderzoeken? Loop je ergens tegenaan in je leven en wil je dit verkennen in je familiesysteem? Of ben je nieuwsgierig naar hoe een systemische opstelling werkt en wil je als representant deelnemen? Meld je dan aan!

Wat is een systemische opstelling?
Ieder mens is onderdeel van een familiesysteem; je bent verbonden met vele generaties achter je. In een familiesysteem kunnen oorzaken liggen van belemmerende/ terugkerende patronen. Wanneer je zelf tegen bepaalde problemen aanloopt, kan het zijn dat je de oorzaak niet in jouw eigen historie kunt plaatsen. De oorzaak kan dan verder terug liggen in jouw systeem van herkomst.
We kunnen niets veranderen aan hoe het vroeger is geweest, maar met een systemische opstelling kun je wel inzicht krijgen in de verborgen dynamieken (patronen) binnen jouw familiesysteem. Dit kan jou bijvoorbeeld rust geven, acceptatie, verbinding, persoonlijke vrijheid (beweging) en/ of heling.

Hoe gaat het in zijn werk?
In een systemische opstelling wordt gewerkt met een ‘opsteller’ en ‘representanten’. Een opsteller is iemand die een vraag wil onderzoeken. Bijvoorbeeld “Hoe komt het dat ik een slechte relatie heb met mijn vader/ moeder/ kind?”, “Waarom vind ik het moeilijk om verbinding te maken met anderen?”, “Waarom voel ik me vaak onzeker en mis ik vertrouwen?”.
De begeleider nodigt de opsteller uit om de vraag in te brengen die hij/ zij wil onderzoeken. Op basis van die vraag stelt de opsteller zijn familiesysteem op. Andere deelnemers vertegenwoordigen daarbij de verschillende personen in het familiesysteem en worden daarom ‘representant’ genoemd. Je werkt dus niet met je echte familieleden (dit mag natuurlijk wel). In een systemische opstelling worden onderlinge verhoudingen, patronen en verstoringen in het familiesysteem zichtbaar en voelbaar. Dit kan worden waargenomen zodra de leden van het familiesysteem zijn opgesteld. De opstelling kan inzichten geven die de opsteller kunnen helpen bij de gestelde vraag. Voor de representant kan het familiesysteem van de opsteller ook inzicht geven. Inzicht in eigen systemen en eigen familiepatronen.

Voor wie?
De avond Systemische opstellingen is bedoeld voor mensen die vragen hebben over hun leven, relatie, kinderen, gezin of terugkerende patronen. Voor mensen die zelf een vraag willen onderzoeken (als opsteller) of voor mensen die opgesteld willen worden als representant. De avond is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in dynamieken van familiesystemen; voor mensen die al vaker familieopstellingen hebben gedaan, maar ook voor mensen die geen ervaringen hebben en een keer een opstelling willen meemaken.

Wil je even sparren of deze avond iets voor jou is of wil je verkennen of jouw vraagstuk geschikt is voor een opstelling? Bel of mail gerust!

Praktische informatie
Datum: wij laten u tzt weten betreft een nieuwe datum
Tijd: 18.30 – 21.30 uur
Locatie: ‘s-Gravendamseweg 67a te Voorhout
Kosten: als opsteller € 45,- / als representant € 15,- (incl. koffie/thee)

Inschrijven 

Je schrijft je in als ..
opstellerrepresentant

Geef hieronder aan in hoeverre ervaring je hebt met systemische opstellingen.
geen ervaringenige ervaringveel ervaring

Met deze inschrijving verbind je je aan de kosten voor deelname.

Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met je gegevens.
Mijn gegevens mogen door Suzan van der Voort worden gebruikt om contact met mij te onderhouden.

Comments are closed