Vrijgeven

Lezing & performance Vrijgeven vieren van verbintenissen

Anneke Wittermans (danseres, docente, choreografe en schrijfster van het boek Vrijgeven, vieren van verbintenissen)

Suzan van der Voort (danseres, Diadans docente, zangeres)

Voor mensen die in een veranderingsproces zitten, die worstelen met loslaten, is inzicht over vrijgeven een verademing. Waar loslaten je met lege handen achterlaat, daar geeft vrijgeven het besef van eigen keus en eigenwaarde.

Iedereen komt wel eens voor de situatie te staan waarin een verbintenis een ander karakter krijgt of verbroken wordt. Kinderen gaan de deur uit, relaties veranderen, mensen scheiden, mensen kunnen te maken krijgen met een ongeneeslijke ziekte, of dierbaren gaan heen. Anneke Wittermans vervangt loslaten door het woord vrijgeven. Als je jezelf oplegt om iemand los te laten, voel je in je wezen, dat je iemand in de steek laat, of de rug toedraait. Het geeft een ongemakkelijk, minderwaardig gevoel, terwijl als je erkent dat iemand waardevol voor je is, je de persoon niet hoeft los te laten. Integendeel, misschien draag je in je hart deze persoon en de ervaring voor je hele leven mee. Wel kun je beseffen dat de band te strak is en niet meer kloppend. Dan kun je besluiten om jezelf en de ander vrij te geven. Wanneer je iemand vrijgeeft blijft de eigenwaarde van zowel jezelf als de ander intact. Anneke Wittermans licht dit proces in deze lezing toe.

Ook wordt het thema Vrijgeven op kunstzinnige wijze vertaald in een performance met dans en zang. Door Anneke Wittermans (dans) en Suzan van der Voort (dans en zang)

Het boek Vrijgeven,vieren van verbintenissen ( ISBN978.90.8840.0810 Panta Rhei 2012)
is tijdens deze avond te koop (€ 17,50) en kan worden gesigneerd door Anneke Wittermans.

Datum: woensdag 15 januari 2020
19.30 – 21.30 uur (incl.koffie/thee)
Kosten: € 15,- p.p.
Locatie:  ‘s-Gravendamseweg 67A, 2215 TG Voorhout
Je kunt gebruik maken van gratis parkeergelegenheid.

 

Voor meer Info  www.beweegreden.org

Je kunt je aanmelden via
info@suzanvandervoort.nl of 06-16776292

Comments are closed